MOINK Balls

MOINK Balls zijn heerlijke gehaktballetjes, omwikkeld met spek en heerlijk gekruid. Elke BBQ-liefhebber moet deze MOINK Balls in ieder geval een keer geproefd hebben. Waarschijnlijk wil je straks bij elke keer dat je gaat BBQ’en, MOINK Balls eten. Om ook jou en jouw gezelschap te laten genieten van dit heerlijke eten, geven wij jou de ingrediënten en de bereidingswijze mee.

Moink balls

De benodigde ingrediënten voor circa 30 balletjes

  • 750 gram rundergehakt
  • Zakje geraspte Permezaanse kaas (40 gram)
  • Eén losgeklopt ei
  • 60 gram kruidenpaneermeel
  • Twee eetlepels fijngehakte knoflook
  • Eén theelepel zeezout
  • Eén theelepel versgemalen zwarte peper
  • 118 milliliter melk
  • Eén theelepel gedroogde oregano
  • Twee theelepels gedroogde peterselie
  • 300 gram ontbijtspek
  • Barbecue rub*
  • Barbecuesaus
  • Cocktailprikkertjes

De voorgestelde barbecue rub en barbecuesaus zijn slechts voorbeelden. Je mag natuurlijk ook een ander merk / smaak kiezen.

*: let een beetje op het zoutgehalte van de rub. Niet iedereen vindt de ballen met deze rub lekker door te veel zout. Dit kun je natuurlijk oplossen door minder zout te gebruiken als je je eigen rub maakt.

De bereidingswijze van de MOINK Balls

Het bereiden van de MOINK Balls gaat als volgt:

  • Meng de ingrediënten van de baletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die net wat kleiner zijn dan een golfballetje.
  • Bestrooi de balletjes met barbecue rub.
  • Wikkel een halve plak ontbijtspek om de balletjes en zit dit vast met een cocktailprikkertje. Vervolgens zet je de MOINK Balls in de koelkast.
  • Steek daarna de barbecue aan en laat deze op temperatuur komen. Rond de 107 – 121 graden Celsius is prima. Een aanrader is om voor de balletjes rookhout te gebruiken, maar appel- of kersenhout is ook goed.
  • Laat de MOINK Balls anderhalf uur garen in de barbecue en bestrijk ze met barbecuesaus. Laat ze vervolgens nog 30 minuten in de smoker en ze zijn klaar om op te eten.

Je kunt de ballen natuurlijk ook in een normale barbecue klaarmaken. Wel is het aan te raden ze dan indirect te grillen. Waarschijnlijk krijg je de temperatuur niet zo laag als in een smoker, dus aan een ongeveer 60 minuten heb je wel genoeg.

Veel barbecueplezier!

P.s.: heb je nog een smoker nodig, kijk dan direct op onze site naar ons aanbod smokers.

Bron: Fire & Food

Reageren is niet mogelijk.