Wagyu biefstuk van de barbecue

Wagyu is een Japanse runderras. Het vlees van dit ras is extreem exclusief en daarom ook vrij prijzig. Wat je hiervoor terug kan verwachten? Een enorm goede kwaliteit en smaaksensatie! Laat jezelf en je gasten verrassen door dit geweldige product.

Benodigdheden (1 à 2 personen):

wagyu-beef-ribeye

  • Wagyu biefstuk (ca. 300 gram)
  • Eén doosje shi-take (verkrijgbaar bij groenteboeren en supermarkten)
  • Zwarte peper
  • Barbecue

De combinatie van Wagyu beef en shi-take is uiteraard een optie. Dit kan natuurlijk altijd vervangen worden met een bijgerecht naar keuze.

Bereidingswijze:

  • Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen.
  • Strooi er royaal zwarte peper overheen.
  • Verwarm de barbecue.
  • Grill de biefstuk twee minuten aan beide kanten (indien je het vlees rood wilt, verleng anders naar drie minuten).
  • Laat het in aluminiumfolie rusten.
  • Grill in dezelfde pan de shi-take.
  • Draai het vuur laag en leg de biefstuk erbij om heet te worden.
  • Bestrooi het nogmaals met zout.
  • Snijd het vlees in dunne plakjes met een vlijmscherp mes.
  • Verdeel het vlees over een bord met de shi-take erover.

Heb je nog geen barbecue om dit heerlijke malse vlees op te bakken? Neem een kijkje in ons ruime assortiment aan barbecues en barbecue-artikelen.

Eet smakelijk!

Reageren is niet mogelijk.