Witte asperges van de barbecue

Het witte goud is jaarlijks voor een korte periode verkrijgbaar en laat deze periode nou gelijk aan het barbecueseizoen zijn! Kan geen toeval zijn toch? De witte asperges zijn heerlijk van de barbecue of grill en zijn ook nog eens eenvoudig te bereiden.

Wat hebben we nodig?

  • Witte asperges, zoveel je op kunt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Grof zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Grillpan of barbecue
  • 2 gepocheerde eieren

De witte asperges hoeven niet per se vooraf gekookt te worden. De asperges kunnen namelijk prima rauw op de barbecue gelegd worden. Dit zorgt voor een heerlijke knapperige smaak. Voor diegene die geen knapperige smaak willen aan hun asperge, raad ik het aan om ze wél eerst te koken.

De bereidingswijze:

  • Laat de barbecue alvast op temperatuur komen.
  • Schil de asperges en haal de kontjes er af.
  • Laat de asperges gedurende 10 minuten rustig koken (hoeft niet).
  • Snijd de asperges doormidden.
  • Leg de asperges nu één voor één op de barbecue.
  • Snijd de asperges overlangs doormidden. Zijn ze glazig, dan zijn ze goed.
  • Voeg zout en en peper naar smaak toe.
  • Serveer de asperges op een bord samen met de gepocheerde eieren.


Tips

  • Gebruik altijd asperges met witte koppen. Zijn ze paars, dan zijn ze te laat gestoken en hebben ze te lang boven de grond gestaan. Dit merk je ook aan de smaak.
  • Wanneer je de asperge in het midden beetpakt en hij vervolgens aan beide kanten buigt, weet je dat de asperge goed gaar is.
  • Wil je de asperges nog even bewaren? Wikkel de asperges dan in een hand- of theedoek dat niet naar wasmiddel ruikt. Leg vervolgens de bundel zo laag mogelijk in de koelkast.

Heb je nog geen barbecue om deze heerlijke asperges op te grillen? Klik dan hier.

Reageren is niet mogelijk.