Het succesverhaal van Weber

In dit artikel over de evolutie van Weber kom je te weten hoe het barbecuefenomeen tot stand is gekomen en wie hiervoor gezorgd heeft. En welke bijdrage heeft het merk Weber hierin gehad? En wie is George Stephen? Ook benoem ik de voordelen van de Weber barbecues en komt de huidige positionering van Weber in de barbecuemarkt ter sprake.

De geschiedenis van Weber

Door de jaren heen zijn er een hoop uitvindingen gedaan. De één nog briljanter dan de ander. De uitvinding van George Stephen behoort tot een van deze briljante ideeën. George Stephen, geboren in Chicago, Illinois in de Verenigde Staten, bedacht rond het jaar 1952 het eerste concept van een barbecue.

Tijdens een zeiltocht schiet dit idee hem te binnen bij het zien van een metalen scheepsboei. Hij kreeg het idee om van deze metalen scheepsboei een ‘kogelvormige’ barbecue te maken. Hij zaagde de boei doormidden en gebruikte het onderste deel als ketel. Om de barbecue stabiel te maken, plaatste hij er drie poten onder en gebruikte hij het bovenste deel als deksel. De handgreep die hij uiteindelijk plaatste op de deksel, zorgde voor een verandering in de barbecuecultuur.

Nieuwe barbecuecultuur

Voordat George Stephen zijn ‘kogelvormige’ barbecue lanceerde in de markt, maakte men gebruik van steenovens. Deze ovens zorgde toen voor enorm veel ongemakken. Deze waren niet te verplaatsen en bij slecht weer niet te gebruiken. Ook vloog het as op kleding en bleef het plakken aan het vlees. Roest kwam op het rooster en vlees was slecht gegaard of aangebrand.

De uitvinding van George Stephen zorgde ervoor dat het gebruik van de barbecue gemakkelijk werd. Ook maakte zijn concept het barbecueën gezonder. Door de luchtcirculatie binnen de barbecue is het gezonder en makkelijker barbecueën.

Het enthousiasme van zijn vrienden over de malsheid van het vlees en de compleet nieuwe barbecue ervaring zetten George Stephen en zijn vrouw ertoe om het merk Weber-Stephen op te richten en de eerste kogelvormige barbecue op de markt te brengen: de Original Kettle.

Tot op heden wordt de Weber barbecue over de hele wereld gebruikt. Geen wonder, want zelfs met verschillende barbecuerecepten hangt het af van twee dingen: volwaardige smaak en eenvoudige bereiding.

Voordelen van Weber

Weber staat bekend om zijn design, eenvoud, duurzaamheid en gebruiksgemak. Ze zijn makkelijk in gebruik door slimme brikettenstartersets te ontwikkelen of een temperatuurregelaarknop toe te voegen. Ook zijn ze gemakkelijk schoon te houden/maken. Brandend vet en vuil wordt namelijk automatisch verwijderd door het rooster er vanaf te halen.

Wat het design betreft, valt er ook niets te klagen. De Weber barbecues zijn in alle kleuren, vormen en maten te verkrijgen. Daarnaast zijn ze ook nog eens gemaakt van edel metaal en natuurlijk met deksel.

Veiligheid is natuurlijk een enorme belangrijke factor bij het barbecueën. Als we kijken naar de veiligheid van de Weber barbecues. worden we bijzonder enthousiast. De barbecues hebben een stabiele ligging en zijn voorzien van hitteschilden. Ook kwamen zij met het revolutionaire idee van het ‘one touch’-system. Deze ontwikkeling zorgde ervoor dat het as met één simpele druk op de knop uit de barbecue verwijderd kon worden.

Met een garantieduur van vijf tot tien jaar laat Weber zien dat zij geen wanproducten verkopen. De barbecues worden ontworpen en gefabriceerd in een fabriek in Chicago, waar ze in optimale omstandigheden worden vervaardigd om tegen alles bestand te zijn. Het exclusieve gebruik van hoogwaardig materiaal (koolstofarm staal, roestvrij staal, chroom en nikkel) alsmede een baktemperatuur van 870°C van de porselein emaille laag zorgen voor een unieke duurzaamheid.

Weber in Nederland

Op 16 maart 2017 werd de eerste Weber Original store centraal in Amersfoort gevestigd. Deze barbecueshop biedt op meer dan 500 vierkante meter de ultieme barbecuebeleving. Naast het ruime aanbod aan Weber barbecues en merchandise items hebben zij ook vele inspirerende zaken rond het bekendste barbecuemerk van de wereld.

Één van de highlights van deze store is de geïntegreerde Weber Grill Academy. Grillmeester Bram van de Vuurst en zijn team geven hier cursussen, waarin de fijne kneepjes van het betere barbecueën uitgelegd worden. Zo tonen deze professionals je, onder het genot van een hapje en een drankje, binnen een aantal uur hoe je een groep mensen van een volledig barbecuemenu kunt voorzien.

Weber barbecues van Baas van de BBQ

Ook binnen onze eigen barbecue webshop hebben we een uitgebreid Weber-assortiment. Door de eenvoudige filterfunctie per categorie kunnen de barbecues, per merk, gefilterd worden. Wanneer je deze dus op “Weber” filtert, verschijnen al onze Weber barbecues.

Verwen jezelf met één van de exclusieve Weber barbecues voor gegarandeerd barbecueplezier. Namens Baas van de BBQ wensen we je alvast een hoop barbecueplezier!

 

Reageren is niet mogelijk.