Surf & Turf van de BBQ

                                                                                 Surf & Turf van de BBQ

Surf & Turf is een goed gecombineerd gerecht, waarin zowel vis als vlees verwerkt zit. Het gerecht heeft een Noord-Amerikaanse oorsprong en is heerlijk voor op de barbecue. De combinatie van vlees en zeevruchten zorgt voor een geweldige zomerse smaaksensatie. Gepaard met een lekkere salade…fantastisch.

De benodigde ingrediënten voor 4 spiezen

  • 200 gram biefstuk (puntjes)
  • 1 citroen
  • 8 grote rauwe garnalen
  • 2 eetlepels teriyaki saus
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Snufje tijm
  • 4 spiezen

De voorgestelde teriyakisaus en citroen zijn slechts voorbeelden. Je mag natuurlijk gewoon een smaak naar keuze kiezen. Aan te raden is om de Surf & Turf te grillen.

De bereidingswijze van de Surf & Turf spiezen

  • Het bereiden van de spiezen gaat als volgt:
  • Snijd het stuk biefstuk zo nodig in kleine puntjes.
  • Meng de stukjes in een kommetje samen met de teriyakisaus.
  • Snijd het knoflook teentje in kleine stukjes.
  • Meng vervolgens de stukjes knoflook, eetlepel olijfolie en het snufje tijm door de ontdooide garnalen.
  • Snijd de citroen in maanvormige stukjes (halve plakjes).
  • Rijg de biefpuntjes, citroen en garnalen om en om aan de satéprikkers.
  • Leg de spiezen nu op de grillplaat van de barbecue voor circa 5 minuten.
  • De garnalen moeten goed gaar zijn, maar de biefpuntjes mogen rood zijn in het midden.
  • De Surf & Turf zijn nu klaar om op te peuzelen.

Namens Baas van de BBQ wensen wij je een hele hoop barbecueplezier!

Nog een tip: Heb je nog een grillplaat nodig, surf dan direct naar onze site een bekijk ons aanbod grillplaten.

 

Bron: leukerecepten

Reageren is niet mogelijk.