

Surf & Turf van de BBQ
Surf & Turf is een goed gecombineerd gerecht, waarin zowel vis als vlees verwerkt zit. Het gerecht heeft een Noord-Amerikaanse oorsprong en is heerlijk voor op de barbecue. De combinatie van vlees en zeevruchten zorgt voor een geweldige zomerse smaaksensatie. Gepaard met een lekkere salade…fantastisch.
De benodigde ingrediënten voor 4 spiezen
- 200 gram biefstuk (puntjes)
- 1 citroen
- 8 grote rauwe garnalen
- 2 eetlepels teriyaki saus
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje tijm
- 4 spiezen
De voorgestelde teriyakisaus en citroen zijn slechts voorbeelden. Je mag natuurlijk gewoon een smaak naar keuze kiezen. Aan te raden is om de Surf & Turf te grillen.
De bereidingswijze van de Surf & Turf spiezen
- Het bereiden van de spiezen gaat als volgt:
- Snijd het stuk biefstuk zo nodig in kleine puntjes.
- Meng de stukjes in een kommetje samen met de teriyakisaus.
- Snijd het knoflook teentje in kleine stukjes.
- Meng vervolgens de stukjes knoflook, eetlepel olijfolie en het snufje tijm door de ontdooide garnalen.
- Snijd de citroen in maanvormige stukjes (halve plakjes).
- Rijg de biefpuntjes, citroen en garnalen om en om aan de satéprikkers.
- Leg de spiezen nu op de grillplaat van de barbecue voor circa 5 minuten.
- De garnalen moeten goed gaar zijn, maar de biefpuntjes mogen rood zijn in het midden.
- De Surf & Turf zijn nu klaar om op te peuzelen.
Namens Baas van de BBQ wensen wij je een hele hoop barbecueplezier!
Nog een tip: Heb je nog een grillplaat nodig, surf dan direct naar onze site een bekijk ons aanbod grillplaten.
Bron: leukerecepten