Tips Big green Egg

Big Green Egg: tips voor beginners

Wat is nou precies een Big Green Egg? De Big Green Egg is een kamado, een Japans merk, dat al een geschiedenis kent van bijna 3.000 jaar. Toen maakte de Japanners traditionele, hout gestookte klei-ovens. Amerikaanse soldaten kwamen tot deze… >>

barbecue schoonmaken

5 schoonmaaktips voor de barbecue

  De zonnestralen schitteren in de vroege morgen op jouw favoriete plekje in de tuin. De vogels fluiten en de kinderen van de buurman zijn er weer vroeg bij. Na gisteravond te hebben genoten van een uitstekende barbecue, staat de… >>

Wagyu

Wagyu vlees in Nederland

Wagyu is van oorsprong een Japanse runderras dat bekend staat om zijn zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees. Voor een stuk Wagyu vlees mag je dan ook een aardig bedrag neerleggen. In dit artikel kom je erachter waarom Wagyu zo duur… >>

De perfecte wijn bij een barbecue

De perfecte wijn bij een barbecue

Tijdens een barbecue zijn we natuurlijk niet vies van een alcoholisch drankje. Echter, kiest de mens vaak een koel biertje in plaats van een heerlijke wijntje. Vandaag mocht ik een interview afleggen met Farah van Pizzeria Da Gigi uit Veenendaal.… >>

Aspergeseizoen

De lenteperiode is aangebroken. De zomer is in zicht en de barbecues komen uiteraard weer tevoorschijn. Wanneer ik denk aan lente, denk ik aan die heerlijke verse asperges. Geweldig gegrilde asperges van de barbecue… loopt het water jouw ook al… >>

Het succesverhaal van Weber

In dit artikel over de evolutie van Weber kom je te weten hoe het barbecuefenomeen tot stand is gekomen en wie hiervoor gezorgd heeft. En welke bijdrage heeft het merk Weber hierin gehad? En wie is George Stephen? Ook benoem… >>