Vegetarisch gerecht op de barbecue

 ………………………………………………………………………………….

Groente bereiden op de barbecue is net weer even iets anders dan vlees of vis. Sommige groenten worden te langzaam gaar, drogen snel uit of de voorbereidingen duren net iets te lang. Een goed vegetarisch gerecht vol van smaak is dit oude traditionele recept.

Benodigdheden:

  • 1 courgette
  • 1 rode paprika + 1 gele paprika
  • 2 kleine rode uien, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, in plakjes
  • 2 el Provençaalse kruiden
  • 12 olijven zonder pit, door de helft
  • 4 el olijfolie
  • Zeezout
  • Grofgemalen zwarte peper
  • 200g geitenkaas (bijvoorbeeld Bettine Blanc)

De ingrediënten kunnen uiteraard naar eigen smaak aangepast worden.

Bereidingswijze:

  • Snijd de courgette en paprika in grove stukken.
  • Meng deze vervolgens in een schaal samen met de ui, knoflook, kruiden, olijven en olie.
  • Laat de smaken vervolgens 15-30 minuten intrekken.
  • Leg het vervolgens op een grillmand en strooi er royaal zout en peper overheen.
  • Leg de grillmand op de barbecue en laat het gedurende 15 minuten garen.
  • Strooi de geitenkaas bovenop en laat het vervolgens nog een 3 minuten garen totdat de kaas begint te smelten.
  • Haal de grillmand van de barbecue en verdeel het op één of meerdere borden.
  • Nu kun je genieten van een heerlijk groentegerecht van de barbecue.

Betreft de grillmand gebruik ik zelf liever een groentebasket van Weber. Deze zijn makkelijk te gebruiken en kunnen ook mee in de vaatwasser. Daarnaast kan het ook goed gebruikt worden om kleine stukjes vlees (shoarma en gyros) te bakken.

Heb je nog geen barbecue? Neem een kijkje binnen ons ruime assortiment aan barbecues en verschillende barbecue accessoires.

Alvast eet smakelijk!

Reageren is niet mogelijk.